Onlineverf.nl opent een eigen winkel in Utrecht. Naast de webshop en de 15 servicepunten bij andere fysieke verfwinkels, is deze conceptstore de eerste eigen winkel.

De winkel van Onlineverf.nl ligt aan de Burgemeester Reigerstraat 60 in Utrecht. Branche-insiders kennen het adres van Verfwinkel De Vakman. Onlineverf.nl neemt die winkel vanaf 1 maart 2022 over. Hij zal de komende tijd 'gewoon' openblijven maar wel een flinke metamorfose ondergaan en volledig omgetoverd worden in de huisstijl van Onlineverf.nl. Zo komen er een ruime mengbalie en verschillende kleurenwanden voor inspiratie. Alles om de consument een echte verf-beleving te bieden als het gaat om verf. Klanten zijn er vanaf half april welkom voor verf en verfbenodigdheden, maar net zo goed voor advies en het ophalen van online bestellingen.

Fysieke beleving én snelle bezorging

Jan-Willem Harmsen, eigenaar Onlineverf.nl: “Samen met het voordeel van het directe advies en de beleving van de consument om in een fysieke winkel te komen, willen we met het openen van de winkel de verfmarkt nog beter bedienen. Naast de normale openingstijden waarbij de consument en vakman welkom is in de winkel, gaan we de dienstverlening uitbreiden met een ‘2-uurs bezorgservice’. Met de Onlineverf.nl bakfiets gaan we bestellingen bezorgen. Deze service geldt voor zowel de particulier als voor de vakman. Meer servicegericht kan je het niet krijgen.”

Flinke stap in bricks & clicks

Met inmiddels 15 servicepunten, veelal franchiseondernemers, verdeeld in Nederland en nu deze eerste volledig Onlineverf.nl-winkel zet Onlineverf een flinke stap in de combinatie clicks & bricks. Harmsen: “De behoefte bij de consument en de vakschilder zit hem vaak in meer dan alleen de producten. Ze moeten het zien en de mogelijkheid hebben gelijk vragen te stellen.”

Het concept van Onlineverf is bedacht en gestart door Jan-Willem Harmsen en met hulp van franchiser-gever Comafin uitgerold met servicepunten, onder andere bij franchisenemers van Thuisin.