Met een nieuwe versie van de laagsteprijsgarantie betaalt Hornbach nu pro-actief prijsverschillen terug. Ook bij eigen prijsverlagingen. Zelfs áchteraf.

'Hornbach zet retail op zijn kop', was de titel van het persbericht. En inderdaad: de nieuwe prijsgarantie zal zeker stof doen opwaaien.

Stevig statement

Hornbach had al langer een laagsteprijsgarantie. Als klanten binnen een bepaalde periode hun aankoop elders goedkoper zouden kunnen doen – en dat bij Hornbach melden – betaalt Hornbach het prijsverschil zonder pardon terug. Inclusief 10% bonus, als dank voor de tip. Zo kennen we de bouwmarktketen die niet vies is van een kwinkslag en met stevige statements zijn geloof in eigen kunnen graag benadrukt.

Nu proactief geld terug, ook áchteraf

Maar Hornbach gaat nu een stap verder door klanten proactief te compenseren voor prijsverschillen als producten binnen dertig dagen na aankoop goedkoper worden. Directeur Evert de Goede legt uit: “Hoewel we bij Hornbach altijd de laagste prijs garanderen en marktontwikkelingen op de voet volgen, kan het ook bij ons voorkomen dat een artikel een aantal dagen na aankoop in prijs daalt. Met onze laagste prijsgarantie, ook ná je aankoop, gaan we klanten dertig dagen na aankoop automatisch geld teruggeven, mocht de prijs van een artikel in die periode gedaald zijn. Daar hebben ze gewoon recht op.”

Nooit meer wachten op aanbiedingen

Dat is een prijsstrategie die MIX in dhz in ieder geval niet eerder zag. De Goede vervolgt: “Onze laagste prijsgarantie, ook ná je aankoop, geldt op het volledige assortiment van 120.000 artikelen. Met name op producten als verf, tegels en hout kan veel bespaard worden. Interessant voor zowel doe-het-zelvers als professionals in de bouw. Dankzij de laagste prijsgarantie, ook ná je aankoop, hoef je nooit meer te wachten op aanbiedingen en kun je gewoon áltijd starten met jouw project.”

Aankopen in de bouwmarkten koppelen ze eenvoudig aan hun klantaccount door de barcode op de kassabon te scannen. Dertig dagen na aankoop wordt het geld automatisch op het klantaccount bijgeschreven als de prijs in die periode gedaald is. Tegoeden zijn inwisselbaar op volgende aankopen bij Hornbach en blijven drie jaar geldig.

In de komende MIX gaan we nog even in op de verzameling van klantdata die als 'aap uit de mouw' komt bij deze nieuwe laagsteprijsgarantie.