BOUWMARKTEN

Dé grote verandering onder de bouwmarkten is het verdwijnen van Multimate. Per 1-1-2021 waren er nog 18, in het afgelopen jaar zijn die allemaal omgebouwd. De meeste werden Hubo. Die keten groeide dan ook met 12 winkels. Mede daardoor namen we Hubo – net als KlusWijs en de inkoopleden van DGN – nu op als bouwmarkt. Daarmee is dit overzicht tevens in lijn met GfK’s indeling voor de DIY Recap-cijfers.

Verder was het rustig onder de bouwmarkten, qua aantallen tenminste. Naast de –2 bij Praxis, openden Hornbach én Bauhaus allebei één megawinkel. Die tikken vanwege hun oppervlakte en omzetpotentieel door in de marktaandelen.

Eigen opgaven

De gepresenteerde aantallen betreffen de vestigingen in Nederland. Het zijn eigen opgaven van de organisatie, onze redactie heeft ze slechts globaal getoetst. Let op: de aantallen bevatten soms doublures. Zo zijn de aantallen van Zevij-Necomij inclusief Transferro, Bouwmaat, Mastermate en Destil. Die van Ferney inclusief BMN, BMN IJzerwaren, Polvo en Isero. En die van Nicovij bijvoorbeeld inclusief Enorm, Profnorm en IGM.

Business Update Bouwgroothandel

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutel­functionarissen, de kern­gegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].

Lees meer over Stand van Zaken en zie de vestigingsaantallen van de andere winkeltypen in DHZ-retail.