MIX telt ieder jaar het aantal winkels per 1 januari. Hoe zat het met het aantal Verf-, Behang- en Woonwinkels?

VERF, BEHANG EN WONEN

Het Verf en Behang- (VBS-)segment is in beweging. Kun je daar nog wel spreken van Verf en Behang? Tel je Woonspecialist wel mee en Otak niet? Wat doe je met shop-in-shop-concepten van Cosy Homes en KW Wonen? En waar eindigt verf en behang en begint woninginrichting? Lastig te bepalen in een branche in ontwikkeling. Hoe dan ook: de formules van Comafin groeien allemaal qua aantallen vestigingen. Of het nu Onlineverf is, het online georiënteerde Woninginrichtingaanhuis of Thuisin. Bij Colors & Companies rapporteerde Colors@Home twee vestigingen minder en Voor Verf 2 meer.

Eigen opgaven

De gepresenteerde aantallen betreffen de vestigingen in Nederland. Het zijn eigen opgaven van de organisatie, onze redactie heeft ze slechts globaal getoetst. Let op: de aantallen bevatten soms doublures. Zo zijn de aantallen van Zevij-Necomij inclusief Transferro, Bouwmaat, Mastermate en Destil. Die van Ferney inclusief BMN, BMN IJzerwaren, Polvo en Isero. En die van Nicovij bijvoorbeeld inclusief Enorm, Profnorm en IGM.

Business Update Bouwgroothandel

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutel­functionarissen, de kern­gegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].

Check Stand van Zaken voor winkelaantallen van andere winkeltyper per 1-1-2022