Dennis loopt de winkel uit met een lange plakplint in de hand en een doos voegmortel voor tegelwerk onder de arm. In zijn andere hand houdt hij de autosleutels. Hij heeft een nieuw huis gekocht, maar daar kan hij pas over een jaar in. De plakplint en de voegmortel zijn voor het huidige huis, niet ver hier vandaan. Er moeten foto’s worden gemaakt voor de verkoop, zodoende loopt hij alles nog even na opdat het er weer keurig uitziet.

Hij deinst niet terug voor een klus. “In zekere zin ben ik wel handig,” stelt hij bescheiden. Met de voegmortel gaat hij zelf in de weer. “We hebben een topnotch badkamer. Slechts één voegje tussen de keramische tegels moet worden bijgewerkt.” Ofschoon hij niet eerder met voegmortel werkte, meent hij dat het niet moeilijk zal zijn: “Het is gewoon afplakken, filmpjes kijken en doen. Als ik er iemand voor moet laten komen, ben ik al een veelvoud van wat deze doos kost aan voorrijkosten kwijt.”

Het nieuwe huis staat niet aan het water, maar krijgt wel een garage. “We gaan van 90 naar 130 m2 woonoppervlak,” zegt hij, zichtbaar genietend van het vooruitzicht. Ze hebben het huis casco gekocht, zodat het naar eigen keuzes en voorkeuren kan worden ingericht. “Elf jaar geleden, toen ons huidige huis werd opgeleverd, deden we dat niet zo. Dan blijkt het op termijn toch net niet helemaal naar je zin en ga je dingen veranderen. Nu gaan we het meteen naar onze zin maken. Je wilt wel klaar zijn. Geen spijt krijgen.” Plakplinten komen er in het nieuwe huis niet in.

  • Klusser Dennis Meuzelaar
  • Locatie Gamma Omval Alkmaar
  • Tijdstip dinsdagochtend tegen elven

‘Het is gewoon afplakken, filmpjes kijken en doen’