In Elst opende Gamma vandaag een gloednieuwe winkel Die ligt op een steenworp van de nieuwe winkel die Hornbach momenteel in Nijmegen Noord bouwt.

Op de foto zie je bouwmarktmanager Fred samen met Intergamma-ceo Joost de Beijer en collega Theo (44 jaar bij Gamma in dienst) de nieuwste bouwmarkt openzagen. Afgelopen weekend opende Gamma in België ook al een nieuwe bouwmarkt. En gisteren ging er in Leusden bovendien een nieuwe Karwei open.

Niet bang voor Hornbach?

De opening in Elst lijkt MIX een spannende. Hornbach bouwt momenteel namelijk aan een gloednieuwe megabouwmarkt in Nijmegen Noord. Die ligt weliswaar aan de andere kant van de A15, maar op 6 kilometer en minder dan 10 minuutjes rijden van deze nieuwe Gamma. 

Praxis-directeur Corine Duchenne vertelde onlangs aan MIX dat Praxis 'simpelweg een bepaalde impact’ ondervindt als er een Hornbach in de buurt komt, zoals in Enschede. “We vissen in hetzelfde gebied. En we zien dat we wel veel klanten behouden, maar als die klanten iets minder bij ons kopen, is het vaak maar een dun lijntje tussen een winstgevende of niet-winstgevende winkel. En dan moet je realistisch zijn en besluiten dat we ons in zo’n verzorgingsgebied beter kunnen focussen op winkels die wat verder weg liggen, of op winkels die überhaupt niet in de buurt van een Hornbach liggen. Deze winkels sluiten we met pijn in ons hart, maar we zijn wel realistisch. Het is niet zo dat we van vijf winkels naar drie gaan, we gaan van 191 naar 189 en zijn nog steeds in heel Nederland vertegenwoordigd.” Zie het MIX-bericht over de sluiting van Praxis-winkels onder druk van een Hornbach in de buurt.