Renoveren en doe-het-zelfklussen zijn weer helemaal in. Themans speelt hier handig op in door haar producten in blisterverpakking aan te bieden. Zo kan de klusser ook in de bouwmarkt terecht voor hangen sluitwerk van het merk S2 safe & secure.

De nieuwbouw van gisteren is de vervanging van morgen. Daar waar het bedrijf uit Deventer zich tot nu toe vooral nog richtte op de timmerindustrie en de ijzerwarenvakhandel, ziet Themans al langere tijd ook een belangrijke afnemer in de zzp’er. Salesdirector Cor van Brouwershaven: “Huiseigenaren klussen tegenwoordig steeds meer zelf of halen er een handige zzp’er bij. Die haalt zijn spullen bij bouwmarkten en bouwshops. Wij willen dat deze doelgroep ook kan kiezen voor S2-producten. Veel woningen van nu zijn al uitgerust met hang- en sluitwerk van S2. Moet er een keer een slot vervangen worden, dan kiest men veelal voor hetzelfde merk. Tot op heden zijn S2-producten moeilijk verkrijgbaar voor de zzp’er. Het merk is schaars vertegenwoordigd in de bouwmarkten en bouwshops en slecht herkenbaar doordat het in een omdoos in het herniaschap ligt. Daar willen wij nu verandering in brengen.”

 

Voordelen voor de retailer

“Het blisterconcept is zeer compleet, tot de freesmallen aan toe”, gaat Van Brouwershaven verder. “En we kunnen heel flexibel opbouwen. Onze blisters zijn - net als onze producten zelf - modulair.

Daardoor kunnen we heel gemakkelijk het schappenplan optimaliseren op basis van actueel aankoopgedrag ter plaatse. Zonder dat er na wisselingen dure lege plekken in het schap ontstaan.”

 

In een oogopslag

Het S2-blisterconcept bestaat onder andere uit scharnieren, sloten, cilinders, deurbeslag, raambeslag en kleinartikelen zoals rozetten, dievenklauwen en deurkettingen. “Het assortiment is volledig afgestemd op datgene wat de zzp’er nodig heeft en houdt rekening met de voorwaarden van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De verpakking is ontwikkeld volgens het principe ‘what you see is what you get’. Met behulp van pictogrammen ziet de zzp’er in één oogopslag welk product met welke eigenschappen hij in handen heeft. De eenduidige huisstijl die volledig doorgevoerd is in het blisterconcept laat op afstand al zien om welk merk het gaat.

De achterzijde van de verpakking is voorzien van handige informatie zoals benodigd gereedschap en aanverwante S2-producten. In de binnenzijde van de verpakking vindt men indien nodig handige montage- en gebruikshandleidingen.” Alle nodige informatie die in de blisterverpakking zit, kan men straks ook terugvinden op de vernieuwde website.