Herwin Oost neemt afscheid als algemeen directeur van Bauhaus Nederland. Oost werkt al bijna 10 jaar bij Bauhaus, waarvan de laatste 7 jaar als algemeen directeur in ons land. Markus Pieters is inmiddels ingewerkt in twee andere ‘Bauhaus-landen’ en neemt omstreeks 1 juli de functie van algemeen directeur over.

Oost gaat een nieuwe rol vervullen binnen de internationale groep van Bauhaus. Hij gaat in die rol vanuit Groningen de synergie tussen de verschillende landen verbeteren. “Het is de kracht van Bauhaus dat we in alle 19 landen heel lokaal opereren. Maar tegelijk missen we her en der misschien kansen op efficiency en lagere kosten doordat we op operationeel niveau best weinig bij elkaar aansluiten en samenwerken.”

"We zullen zeker niet iedere twee jaar een Bauhaus-winkel kunnen openen"

Spiegelen aan andere landen

Oosts nieuwe job is een nieuwe functie binnen Bauhaus waarin hij begint een plan binnen Nederland uit te rollen, daarbij aan te sluiten bij de verschillende landen en vervolgens vanuit die landen op dezelfde manier ook aansluiting te vinden bij de groep. “Vanuit een goede basis kijken we wat we hebben en hoe we dingen doen. Dat spiegelen we aan andere landen en we kijken of het zinvol is iets op vijf verschillende manieren te doen, of dat het beter is het gezamenlijk en uniform te organiseren.”

Expansie Bauhaus stokt

Voor Oost is het een welkome nieuwe uitdaging. “Toen ik begon bij Bauhaus Nederland was ik medewerker nummero twee en hadden we één winkel en tien mensen op het hoofdkantoor. Inmiddels hebben we vier winkels en werken we met 43 mensen vanuit Bunnik. Het was een fantastische uitdaging die ik zó weer zou aangaan. En ik zou graag door-expanderen met Bauhaus. We hebben ook nog mooie projecten lopen, maar ze kosten veel tijd. In Amersfoort zijn we bijvoorbeeld al jaren bezig en is de bezwaarprocedure bij de Raad van State al twee keer verdaagd. Bovendien maken de marktsituatie en zaken als de stikstof-discussie in de bouw dat we zeker niet iedere twee jaar een winkel zullen kunnen openen. En dan is de nieuwe job die ik nu aanga, de impuls die ik persoonlijk nodig heb.”

Team van Bauhaus staat

Het team van Bauhaus Nederland is op orde, stelt hij. “We hebben een nieuwe verkoopleider, inkoopleider, een hoofd HR, een nieuwe CFO en nu dus ook een nieuwe algemeen directeur. En zelf werk ik straks vanuit Groningen, dus als het nodig is, ben ik altijd op de achterhand.”

Check hier eerdere MIX-berichten over Bauhaus.