Met vier winkels en een webshop heeft Bauhaus ongeveer 2,5% marktaandel in de Nederlandse DHZ-retail. Aldus een schatting van MIX.

Uit MIX’ berekeningen blijkt dat Bauhaus in 2022 ongeveer 2,5% marktaandeel scoorde. Dat is gemiddeld een slordige € 25 mln per winkel.

We hadden laatst een uitgebreid interview met Bauhaus-directeur Markus Pieters. Daarin ontkent noch bevestigt hij die getallen. De Bauhaus-directeur wil ook niet noemen welke omzet hij ziet als ambitie voor de bestaande vestigingen. Maar duidelijk is dat meer uit die bestaande winkels en de webshop wil gaan halen. En dan zoekt hij ook nog naar ‘plots’, ‘plots’, ‘plots’. Naar locaties voor nieuwe winkels dus.

Bij Bauhaus aten ze laatst ook al taart met alle Bauhaus-medewerkers. Wegens een nieuwe Bauhaus-reclamefolder. "Eindelijk weer." En Bauhaus-directeur Markus Pieters ziet ruimte voor 'zeker' 10 Bauhaus-winkels. En ook Bauhaus neemt de bouw-zzp'er op de korrel.

Check alle MIX-berichten over expansie van bouwmarktketens.

Dit is een fragment uit een compleet MIX-interview met Bauhaus-directeur Markus Pieters uit MIX 2023-5.

Over marktaandelen gesproken: MIX-abonnee's hebben toegang tot een complete excel vol omzet-statistieken uit GfK's DIY Recap.