Directeur Erik Haegeman stapt over van Bricorama naar Brico. Qua naam lijken die organisaties op elkaar. Maar op de achtergrond zijn ze deel van de twee grootste concurrenten in de Benelux-markt: Maxeda en Intergamma.

Geert Verkest treedt op 1 januari af als topman van doe-het-zelfgroep Brico. Die komt dan in handen van Erik Haegeman, terwijl Geert Verkest een strategische adviesfunctie gaat vervullen binnen moederconcern Maxeda.

 

Verkest was tien jaar CEO van Brico, nadat hij er eerder ook al vier jaar general manager was. Maxeda-topman George Adams is lovend over Verkest: "Hij heeft Brico, marktleider in België, verder laten groeien met de introductie van Brico City, Brico Plan-It en met de continue introductie van nieuwe assortimenten."

 

Verkests opvolger Haegeman kent ook de weg in de doe-het-zelfwereld. Hij is sinds 2006 directeur bij de Bricorama-groep en startte zijn carrière in 1988 bij Brico.

Haegeman verklaarde 'zeer enthousiast te zijn om het fantastische werk van Geert met zijn team voort te zetten'.

 

Pikant daarbij is dat Erik Haegeman, in opdracht van Bricorama-voorzitter en -oprichter Jean-Claude Bourrelier, in de raad van commissarissen van Intergamma zetelt. In die hoedanigheid heeft hij dus niet alleen zicht op het reilen en zeilen van de meer dan veertig Gamma’s en ruim dertig Karwei-vestigingen die Bricorama in de Benelux exploiteert, maar heeft hij ook een volledig beeld van wat zich afspeelt bij Maxeda-concurrent Intergamma als geheel.