De gemeente Den Bosch ziet geen heil meer in een giga-bouwmarkt met tuincentrum in de Groote Wielen. Dat zegt het Brabants Dagblad: "Volgens onderzoek is er geen vraag naar zo'n kluszaak van Bauhaus of Hornbach. Bestaande winkels mogen profiteren van de groei van de wijk."

Brabants Dagblad: "Ondanks felle kritiek gaf de gemeenteraad in 2016 groen licht voor een drive-in bouwmarkt met tuincentrum van minstens 10.000 vierkante meter. De Duitse keten Bauhaus zag het wel zitten om zo'n winkel op de Groote Vliet in Rosmalen (naast nieuwbouwwijk de Groote Wielen) op te zetten. Maar bestaande bouwmarkten liepen massaal te hoop tegen een Baumarkt, uit angst om zelf kopje onder te gaan." 

Daarop stelde gemeente een behoefte-onderzoek in. En dat wijst nu uit dat 'er in elk geval tot 2030 ‘geen kwalitatieve behoefte is aan een grootschalige bouw- en tuinmarkt'. Het perceel van ruim 10.685 vierkante meter wordt nu waarschijnlijk vrijgegeven aan het plaatselijke MKB.

Voetnoot: Brabants Dagblad noemt Bauhaus en Hornbach met naam en toenaam. Aan MIX is niet bekend dat deze twee bouwmarktketens daadwerkelijk plannen hadden in Rosmalen. Lees meer MIX-berichten over 'De Slag om Den Bosch.