In potentie zou de cultuur de grootste blocker kunnen zijn voor Intergamma bij het invoeren van de nieuwe strategie. Dat zei Intergamma-CEO Joost de Beijer in een uitgebreid interview met MIX.

“En nu moeten we het gaan doen”, zei Intergamma-CEO Joost de Beijer over de nieuwe strategie van Intergamma. De grootste bottle­neck is niet de schaarste aan mensen. “We hebben een goed verhaal en een goede strategie. Die communiceren we ook om ons op de arbeidsmarkt goed te positioneren. We hebben toegewijde collega’s en er liggen nog veel mooie kansen, maar ik zie de arbeidsmarkt niet als een groot risico. Ik vertrouw erop dat we het juiste talent kunnen behouden en nieuw talent aan kunnen trekken.”

De grootste valkuil is voor De Beijer de snelheid van de cultuurverandering. “Zoals gezegd zitten we in een transitie van inkoopgericht naar klantgericht. Als het ons niet lukt om die cultuurverandering door het hele bedrijf heen te krijgen, zou dat een blocker kunnen zijn. En als onderdeel daarvan de onderlinge samenwerking. Verder zie ik niet zoveel risico’s, of de hele wereld moet ineens vergaan…” 

Dit is een fragment uit een uitgebreid interview met Intergamma-CEO Joost de Beijer.

Check wat Intergamma's CEO Joost de Beijer zei over: