Praxis Kampen is verhuisd en opende in de eerste week van januari de deuren op het Melmerpark.

In een vlot bouwproces is een compleet nieuw pand gebouwd waarbij duurzaamheid, in lijn met de strategie van Praxis, een belangrijke focus was. Het pand is voorzien van de nieuwste technieken waardoor de winkel energiezuinig is en meer energie oplevert dan verbruikt. Hiermee is Praxis Kampen de tweede energie-neutrale winkel van Praxis. Eind 2022 werd in Almere Haven de eerste energie-neutrale Praxis geopend.

Geoptimaliseerd assortiment

De nieuwe winkel, gelegen op een centrale locatie langs de N50, is een compacte bouwmarkt met een geoptimaliseerd assortiment dat is afgestemd op de lokale behoeften van de klant. Een deel van de artikelen waar minder vraag naar was is uitgefaseerd, waardoor ruimte is gemaakt voor nieuwe producten die aansluiten bij de laatste trends en de wensen van de klant. Er is goed gekeken naar de lay-out van de winkel om een zo overzichtelijk en logisch mogelijke inrichting te realiseren. Daarnaast is de winkel ingericht met lichte en frisse kleuren wat een ruimtelijk effect geeft.

Duurzaamheid centraal

Wat Praxis Kampen bijzonder maakt, gaat echter verder dan de producten in de schappen en de inrichting. Praxis Kampen is zoals gezegd de tweede energie-neutrale Praxis-winkel. Zo liggen er zonnepanelen op het dak, staan er laadpalen voor elektrische voertuigen, en maakt de winkel gebruik van een warmtepomp en ledverlichting. Dankzij hoge isolatiewaarden wordt het energieverbruik geminimaliseerd, en er wordt volledig afgezien van het gebruik van gas. Uiteraard zijn er bij Praxis Kampen ook veel producten te vinden waarmee klanten hun huis kunnen verduurzamen, denk bijvoorbeeld aan radiatorfolie, isolatiemateriaal of waterbesparende kranen.