De entree van Karwei is tegelijk een etalage, hoog en ruim genoeg om aanbiedingen en mooie spullen in uit te stallen. Angela Lucassen trekt een winkelkar uit de rij, duwt deze de entree binnen en loopt doelgericht naar het display met flacons groene aanslag reiniger. Ze zet er drie in haar kar. Als ze even later de winkel verlaat, is de inhoud van haar kar onveranderd. Is ze speciaal voor de groenverwijderaar hiernaartoe gekomen?

“Ja”, zegt Angela met een lach op haar gezicht, “en voor spijkertjes, om lijstjes op te hangen. Maar ik kom heel vaak bij Karwei hoor. Voor verf en behang bijvoorbeeld – ik verander thuis nog wel eens wat. Pas nog kocht ik hier een lampenkap en ze hebben ook erg mooie meubels. Ik vind het een hele leuke winkel. Ik loop er wel eens doorheen om gewoon wat ideeën op te doen of om een moodboard te maken. Ja, de Karwei is steeds minder een bouwmarkt en steeds meer een interieurwinkel. Dat is fijn, want er zijn verder niet echt interieurzaken in Deventer. Exclusieve zijn er wel natuurlijk, maar niet echt iets tussenin.”

‘Ik vind dit een hele leuke winkel’

Angela is een ware doe-het-zelver, niet alleen binnenshuis, ook buiten, dus met de groene aanslag reiniger gaat ze zelf aan de slag. De klinkers in de achtertuin verdienen een opfrisbeurt. “Dat is zo gedaan. Ik vernevel de vloeistof met zo’n pompspuitje. Het is een kwestie van erop spuiten en de regen doet de rest. Vandaag is het droog, maar we kunnen tegenwoordig op regen wachten.”

  • Klussers Angela Lucassen
  • Locatie Karwei in Deventer
  • Tijdstip Woensdag 12.30 uur