gfk_5.jpg

Ondanks mager tweede kwartaal groeien bouwmarkten toch in eerste halfjaar

Na een behoorlijke groei in Q1, koelde de doehetzelf-retail af in het tweede kwartaal. Een rondje langs diverse winkels toont vooral nog volle schappen van spullen die al lang uitverkocht zouden mogen zijn. Toch staat de teller na het eerste halfjaar nog in de plus.

GfK juni 2024: -1,3% Januari t/m juni 2024: +1,7%

"Hoewel de totale groei beperkt is, kijken we nog wel naar de hoogste omzet voor januari – juni vergeleken met de laatste vier jaar"

MIX publiceert maandelijks uit GfK’s DIY Recap. Dat is het maandoverzicht van de trends in de bouwmarkten zoals die door de Amstelveense marktonderzoekers in Nederland worden gemeten. 

Stephan Bakkum van GfK zegt over de afgelopen maanden: "Het eerste halfjaar hebben we achter ons. Het eerste kwartaal liet een positieve omzetgroei zien van +4,3%. Dit beeld heeft zich niet voortgezet in het tweede kwartaal waar de markt min of meer stationair draait met een kleine daling van -0,3%. De sterke groei in het eerste kwartaal zagen we in de maand maart, mede door een vroege Pasen dit jaar. April laat een kleine daling zien van -1%. We zien in het tweede kwartaal geen hele sterke groei of daling, mei doet het iets beter dan in 2023 met +0,9% en juni komt -1,3% lager uit dan in 2023. Daarmee zien we een tussenstand van +1,7% voor 2024 tot en met juni vergeleken met vorig jaar. Hoewel de totale groei beperkt is, kijken we nog wel naar de hoogste omzet voor januari – juni vergeleken met de laatste vier jaar."

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee