Duurzaamheid Intergamma

Intergamma's duurzaamheids-teugels

Intergamma's nieuwe Duurzaamheids-strategie heeft gevolgen voor de inkoopvoorwaarden en op de ketensamenwerking met leveranciers.

In MIX publiceerden we een uitgebreid interview met Margreeth Pape over Intergamma's Duurzaamheids-strategie.

Strengere inkoopvoorwaarden

Duurzaamheid heeft vele aspecten. Verduurzaming van het assortiment is er daar een van. En die kan volgens Pape op termijn gepaard gaan met strengere inkoopvoorwaarden. Daarin komen minimumeisen te staan die Intergamma in ieder geval terug wil zien. “Op materiaalniveau, maar ook als het gaat om de productie, logistiek en circulariteit is het nodig om over de juiste informatie te beschikken. Daarbij zijn vooral de herkomst van producten en de CO2-uistoot op productniveau onmisbaar.”

Om tot uniforme en heldere dataverstrekking te komen, is Intergamma aangesloten bij een EDRA scope 3-werkgroep. “Daarin zit een mondiale vertegenwoordiging uit de doe-het-zelfretail waarin gestreefd wordt naar een wereldwijde uniforme uitvraag van gestandaardiseerde data. Alleen met die volledige dataset waarin alle ketenpartners hun data delen, kun je duurzaam zakendoen.”

Klanten informeren

De volledige data zijn volgens Pape ook belangrijk om de klanten juist te kunnen informeren over het duurzamere assortiment. “Consumenten vragen ons om ze te vertellen wat nu precies duurzaam is. Ze willen breder geïnformeerd worden. Niet alleen op prijs communiceren, maar ook op de duurzame eigenschappen. Een bredere waardecreatie dus waarin productdata onmisbaar is.”

Om de klanten in de vestigingen goed te kunnen adviseren bij het maken van verantwoorde keuzes, zijn vorig jaar ook 162 duurzaamheidsadviseurs opgeleid. Zo wil Intergamma klanten nog actiever begeleiden naar de duurzamere keuze aan het schap. “Uiteindelijk is ook de klant onderdeel van onze verduurzamingsambitie en moet ook de consument van anders denken naar anders doen.”

Actieve rol

Intergamma wil daarin een actieve rol spelen en blijven spelen. “We willen impact creëren via ketensamenwerking en dataverwerking. Bovendien willen we consumenten bewuster maken van hun verantwoordelijkheid binnen de circulaire economie. Door ze te faciliteren van bezit naar gebruik kunnen we ze daarbij op een laagdrempelige manier helpen. Uiteindelijk wil ook de consument een zo duurzaam mogelijke huishouding.”

Het betekent dat Intergamma de komende jaren ook volop blijft investeren in verduurzaming van het assortiment. “Samen met onze leveranciers moeten we het maken van groene keuzes steeds makkelijker maken. Daar waar mogelijk willen we duurzaamheid versnellen. Niet alleen omdat we dat wettelijk gezien in de toekomst moeten, maar vooral omdat we dat als organisatie heel graag willen. We willen vooroplopen in de sector en spreken onze ambities hardop uit.”

Dit is een fragment uit een uitgebreid interview met Margreeth Pape over Intergamma's Duurzaamheids-strategie.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee