Gamma Veenendaal

Gamma Veenendaal omgebouwd naar Focus-format

Op de voorgevel van Gamma Veenendaal pronkt een mega-afbeelding van bouwmarktmanager Ilonka van Sligtenhorst. "De verbouwing is klaar! Kom maar kijken", zegt ze.

En dat deden alle genodigden dinsdagavond. De winkel waar Cox Holding sinds 1999 is gevestigd volgde doorgaans alle formule-updates op de voet en is nu weer helemaal bij de tijd met een uitmonstering in het Focus-format.

Eigen puntjes van Cox

Maar... eigenaar Bart Cox zou Cox niet zijn als hij niet toch een paar eigenwijze veranderingen heeft doorgevoerd in overleg met Intergamma. Zo is de markante Verf-toren niet meteen vooraan bij de entree gesitueerd, maar tegenover de ingang, tegen de achterwand aan. Daar komt hij in volle glorie tot zijn recht. "Vooraf best spannend", zei Intergamma-directeur Joost de Beijer. "Want Gamma is Verf en die Verf plaatsen we normaal gesproken meteen na de ingang. Maar zoals hij hier staat, komt hij ook heel goed tot zijn recht."

Gangpad-navigatie

In de Gamma in Veenendaal zien we naast een sprekende hoofdnavigatie op 'het lint' langs de zijgevels, een waterval aan gangpad-borden die in cijfers, letters én pictogrammen het gangpadnummer en de artikelen uit dat gangpad aangeven. En ook zien we de uitgebreide vloerenafdeling iets verderop in de winkel dan gangbaar. En de kassa-1 die naar de infobalie verhuisde is ook een 'novum'.

Soepele ombouw

In zijn openingswoordje roemde Bart Cox de samenwerking met Intergamma bij deze ombouw. "Die is echt heel soepel verlopen en is in heel goed overkeg gegaan."

Bij Intergamma draait de ombouw-machine op volle toeren. Onlangs ging al de vernieuwde Gamma Doemere in Almere open, vandaag opent de venieuwde Gamma Compact in Amsterdam (Goedhart) en voor het eind van het jaar staan Gamma Harderwijk (Filippo) en Gamma Tiel (Intergamma) nog op de rol voor een ombouw.

Check een MIX-interview met Gamma-franchisenemer Bart Cox uit 2003(!). Destijds was Cox 27 en sprak hij van 'de kleine dingetjes' en “een Gamma die niet draait, dat kan niet. Gamma is gewoon een wereldformule” en "We moeten er als franchisers samen voor knokken om de juiste mensen op het hoofdkantoor te houden. Mensen die de markt kennen en die zich niet te veel laten leiden door leveranciers”. 

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee