Gamma_Eindhoven_Scheffers_en_Bos_DSC_8676

Gamma Eindhoven: "Aan die procesgestuurde aanpak moest ik wel even wennen"

Na vier jaar onder de Gamma-formule heeft mede-eigenaar Maarten Scheffers ervaren hoe anders het werken is binnen een grote franchise-organisatie. Van meer focus op marge tot elektronische schaplabels.

Inmiddels draait de winkel ruim vier jaar onder de Gamma-formule, waarbij de coronaperiode niet representatief was. Scheffers geeft aan dat hij bij Gamma moest wennen aan de manier van denken en werken.

Procesgestuurd werken

"Die is meer procesgestuurd, met veel meer focus op marge. Gamma heeft veel slagkracht en waardevolle data, zowel voor het juiste volume als de inkoop en de prijzen. Dat combineren ze met hun grote inkoopkracht en de budgetten voor een campagne", vertelt Scheffers. "Als ik het inladen van de bestelling zag, dacht ik: wat zijn ze aan het doen? Het argument dat we zoiets al eens geprobeerd hebben, gaat niet meer op, het loopt gewoon. Die impact had ik niet voorzien."

Ontzorging door automatisering

Een belangrijk voordeel van de Gamma-formule is de ontzorging. "Ons ontzorgen, bijvoorbeeld met elektronische schaplabels en automatische besteladviezen, zodat wij ons kunnen richten op de klant", legt Scheffers uit. "Daarnaast brengt Gamma extra processen met zich mee, zoals het regelmatig ombouwen van schappen. Daar zie ik het nut en de noodzaak van in, ook om up-to-date te blijven."

Sterke punten en zwakke punten

Scheffers ziet duidelijke verschillen tussen de formules. "Hubo is sterk in maatwerk, daarin is Gamma iets minder. Ze bieden wel hun eigen oplossingen, bijvoorbeeld via leveranciers. Maar het is niet het sterkste punt van de Gamma-formule. Wat het dan wel is? Dat is snel schakelen met acties en zorgen voor voetjes op de vloer." De zichtbaarheid is enorm toegenomen. "Dankzij het promogeweld is onze zichtbaarheid nog belangrijker geworden. In onze regio zit veel concurrentie, dus dat helpt enorm."

Dit is een fragment uit een uitgebreid interview met Maarten Scheffers, mede-eigenaar van Gamma Eindhoven.

 

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee