IJzerwarenhandel Dozon trekt de stekker uit de webshop Gereedschappelijk.

"Het bleek toch écht een andere tak van sport", zegt Dozon-directeur Daniël Nijenhuis. "We hebben het geprobeerd, maar het is ons uiteindelijk niet gelukt." 

De webshop staat op dit moment in de 'leegverkoop'-stand en staat zelf ook te koop. Dozon heeft alle medewerkers te verstaan gegeven dat het einde verhaal is en focust zich weer op haar kern-activiteiten in de B2B ijzerwarenhandel.

Hoge verwachtingen niet uitgekomen

In 2019 nam Dozon webshop Gereedschappelijk over van oprichter Michel Kiesselstein. Destijds klonken de verwachtingen zo:

Volgens Te Dorsthorst vult Catapult24 (moder van Gereedschappelijk) Dozons kennis aan op de juiste plekken. De synergie die Dozon verwacht veel synergie van deze meerderheids-overname. En ook voor Catapult24, het moederbedrijf van Gereedschappelijk zijn de kansen vanuit deze vergaande samenwerking groot. Catapult-oprichter Michel Kieselstein: “Onze vurige wens met nog meer slagkracht de drukbezette afzetmarkt van professioneel gereedschap en machines te kunnen bestormen, wordt hiermee verwezenlijkt.”

Gereedschappelijk blijft met oprichter Michel Kieselstein aan het roer, zelfstandig acteren vanuit Enschede. Dozon en Catapult24 zullen elkaars krachten gaan benutten om hun kennis van en dienstverlening naar hun doelgroepen verder uit te bouwen. Kieselstein: “Dozon is een droompartij om mee samen te werken. De benodigde klik was snel aanwezig.” 

De samenwerking met Kieselstein liep anders dan verwacht, hij is inmiddels bijna drie jaar weg bij Gereedschappelijk. En uiteindelijk kon Gereedschappelijk toch de concurrentie niet aan met andere top-webshops op gebied van powertools zoals Fixami (Gereedschapcentrum) en Toolnation.