Op 11 maart opende Praxis alle vijf haar vestigingen van Praxis Tuincentrum. Een gloednieuwe formule voor tuincentra die ook los van de bouwmarkten opereert.

Directeur Joost de Beijer opende Praxis Tuincentrum naast de Megastore in Amsterdam Zuidoost samen met TV-tuinman Lodewijk. Groen is cruciaal in de nieuwe formule. "Je komt in het groen binnen en je gaat in het groen naar buiten", stelt De Beijer. "Waar andere tuincentra tegenwoordig meer op decoratie gaan dan op groen, is groen bij ons echt de kern."
Een aantrekkelijke combinatie van prijs en kwaliteit is een andere belangrijke propositie. Praxis ontwikkelde de formule in nauwe samenspraak met Peter Stox en Frank de Groot. De twee hebben veel expertise als tuincentrumondernemers, waren tot 1 januari franchisenemers van Intratuin maar monsterden hun tuincentra in Heerlen, Venlo en Roermond inmiddels ook uit als Praxis Tuincentrum. Praxis' eigen tuincentra in Beverwijk en A'dam Zuidoost zijn inmiddels ook 'om'.
Met Praxis Tuincentrum wil Praxis een andere doelgroep aanspreken dan met de bouwmarkten. Een decoratievere doelgroep, meer dames. Qua assortiment vallen de snijbloemen, het grote assortiment dibevo, de vissenafdeling (in Beverwijk ook vijver) en levende have op. Ook Praxis' voorkeur voor eigen merken is goed te herkennen in de hele opbouw van het aanbod.