​DHZ-retail gaat in hectiek naar het eind van het jaar. Rustig uitbuiken naar 2016 is er niet bij.

De grote jongens blijven elkaar het leven zuur maken op expansiegebied. Bauhaus doet het lekker in Groningen (cijfers) en pakt stevig door met de nieuwe Bauhaus in Den Hoorn. Gamma en Praxis mogen Hornbach nu officieel dwarszitten. Benieuwd of iemand Praxis ook gaat dwarszitten bij de nieuwe Praxis-vestiging in Maastricht.

Werk aan de Winkel nam DMG over en bundelt zijn eigen innovatiekracht aan het volume van Verf en Wand en DecoHome. Nieuwkomer Erwin van de Belt gaf zijn heldere visie in MIX (exclusief interview).

Bouwmarkten zetten A-merkfabrikanten van verf onder druk om hun profmerken te mogen verkopen ( Intergamma-directeur Harm-Jan Stoter maakte zich daar in MIX boos over). Intussen waren Bauhaus en Praxis het wachten zat, zetten ze de fabrikanten voor het blok en namen ze de profmerken op eigen kracht op in het assortiment.

In deze stormachtige markt pakt Akzo het roer Akzo met een doordachte distributiepolitiek. Daarin maakt de fabrikant Sikkens beschikbaar voor bouwmarkten.

Nicovij-directeur Willie Dekens doet een boekje open over Nicovij in dezelfde week dat Enorm Ruiterman de pannen d’r op gooit.

Spannende ontwikkelingen allemaal. Maar kruimelwerk vergeleken met de scope van Metro Group. Die Duitse retailgigant heeft een oorlogskas van € 2 miljard voor overnames. Van ‘kleine en middelgrote bedrijven’, zegt de topman. Dat is echter een relatief begrip. Vergeleken met Duitsland is iedere Nederlandse dhz-keten namelijk nogal klein.

Benieuwd wat er verder gaat gebeuren?
Volg het dhz-nieuws van MIX via:
www.mixonline.nl

www.facebook.com/vakbladmix
www.twitter.com/vakbladmix
of abonneer je gratis op onze e-mailnieuwsbrief.