Mijn dochter en haar vriend kochten hun eerste eigen huis op de verhitte huizenmarkt in Utrecht. Daar hebben de verkopers het voor het zeggen. Een spannende beslissing die meteen beloond werd door een leuke herinrichting van de straat. Voor hun deur werd de parkeerplaats vervangen door een bloemperk. Ik ben blij; eindelijk weer volop klussen waarbij we kunnen helpen. Ik ben er aan verslaafd en heb, geloof ik, mijn dochter besmet. Tegelzetten en stukadoorswerk is echter een vakmanschap dat niet mijn tot talenten behoort. Zij kijkt daar heel onbevangen naar en ging op basis van een tutorial op YouTube een stukje vloer onder de houtkachel tegelen. Met een zeer tevredenstellend resultaat. De leerling en de meester….

Wij hebben het dagelijks over de invloed van Internet op de business, ook voor dhz. Als je er dan zo middenin staat, is de werkelijkheid nog iets aparter dan de stoutste droom. Het tijdverslindende heen en weer naar de bouwmarkt was al snel een irritatie factor en de zondagopening een verademing. Een foutje is echter snel gemaakt door de onervaren klusser. Zo kon het gebeuren dat ik de kit pakte voor de badkamer en tot mijn schrik een transparante in plaats van een witte in mijn handen had; de klus moest wel af op zondagavond rond 18.30 uur.

“Wacht paps, ik zet het wel even op de buurtapp.” Tot mijn verbazing kon ze binnen tien minuten verderop in de straat een tube witte sanitair-kit halen. Had hij nog liggen. Ik keek wantrouwend naar de tube en zag de verlopen datum en inderdaad was de kit al hard. Maar de betreffende buurman stond al aan de deur. Hij had de verkeerde tube meegegeven en nog een goede liggen. Sanitair kit, wit en nog van ‘mijn’ merk ook: klus geklaard zondag 20.00 uur.

Er kwam ook nog een antwoord van een van de andere buren: ‘hey, als je niet kunt douchen na het klussen vanwege de kit, kun je bij ons terecht hoor…!’