Er gaan helemaal geen 20 Karwei-winkels dicht. Niet meteen, tenminste.

In de publiciteit rondom de nieuwe winkel in Uden ontstond de suggestie dat Karwei in 2016 een stuk of 20 winkels zou gaan sluiten. We vroegen Karwei's marketingmanager Laurens Miedema naar de achtergrond van dit bericht. "We hebben inderdaad gezegd dat het nieuwe concept van Karwei-Uden niet in iedere bestaande Karwei-winkel past. Fysiek gaat dat soms gewoon niet. Daarom kan het best zo zijn dat we die winkels zullen sluiten. Op termijn."

Eerst gaat Karwei de nieuwe winkel in Uden uitgebreid op de proef stellen. Die winkel is van Intergamma zelf en krijgt in 2017 een vervolg met de ombouw van Karwei Goirle bij franchisenemer Vromans en later in een compleet nieuwe winkel van franchisenemer Posthuma in Amsterdam.

Als het nieuwe concept aanslaat, zal Karwei alle winkels daar in uitmonsteren. Winkels waar het fysiek niet past, kunnen dan niet doorgaan in de oude lay-out. Dat zegt Miedema. "Maar die beslissing nemen we echt pas op termijn. Eerst gaan we de volgende twee winkels openen en hun resultaten evalueren. De strategie is gericht op omzetgroei van de formule."