In een gesprek met Maxeda-CEO Guy Colleau verwedde MIX-hoofdredacteur Marc Nelissen bijna zijn autosleutels over de toekomst van Formido.

“Een ‘interesting format’”, noemt Maeda-CEO Guy Colleau Formido. “Formido is bekend, geliefd en heeft een sterke relatie met zijn klanten.”

Dat er gesprekken gaande zijn tussen Formido en DGN is bekend, schot zit er echter nog niet in de zaak. DGN-directeur Gertjo Janssen zei laatst al in MIX dat DGN in ieder geval niet op Formido wacht met het bepalen van de koers van Hubo en Mutimate. Een deal met DGN is volgens Colleau niet aanstaande. MIX wil er wel een fles cognac, Belgisch bier of Bossche Bollen om verwedden dat dat wél zo is. Colleau kent het pokerspel en overbiedt: “Zet dan je auto maar in. Formido is deel van Maxeda en heeft toekomst bij Maxeda.”

Wordt het dan geen tijd om te investeren in de Formido-formule? MIX sprak een paar franchisenemers die het daar wel tijd voor vonden. Colleau: “We hebben twintig eigen vestigingen in Formido dus zijn we zelf ‘part of the business’. Ik ben het met je eens dat je niet kunt groeien als je je formule niet aanpast. Op dat vlak is zeker ruimte voor verbetering. Maar ik ben geen tovenaar, we kunnen niet alles tegelijk.”

Dit is een passage uit een uitgebreid interview met Maxeda-CEO Guy Colleau in MIX 2016-8.