Praxis was de laatste tijd volop in beweging. Maxeda-CEO Guy Colleau maakt de balans op.

Drie ‘Om de Hoek’-vestigingen gingen open. De eerste in Amsterdam, gevolgd door Rotterdam en Den Haag. Het concept was volgens Colleau een leerzame ervaring. “Het concept is goed ontvangen door de klanten, maar een winkel is pas goed als er een goed businessmodel achter zit. Niet alleen een groeimodel.” Over de kwaliteit van dat model is Colleau tevreden, maar tegelijkertijd geeft hij aan dat het te vroeg is om te spreken over expansie.

Drie keer nieuw

Expansie volgt wel in de ‘gewone’ vestigingen van Praxis. In Hilversum opent begin 2017 een nieuwe, in Rotterdam wordt de vestiging verplaatst en in Maastricht volgt een compleet nieuwe Praxis.

Mega en Tuin

De megastore in Breda werd onder handen genomen. De resultaten van die move waren goed, zegt Colleau. “Maar er is zeker nog meer ruimte voor verdere verbetering.” Ook van Praxis Tuincentrum was hij onder de indruk. “Goede kwaliteit, mooie business-propositie. Ik ben er nog niet zo tevreden mee als met ‘Om de Hoek’. Bijsturen is best lastig vanwege de grootte en de veelvoud van assortimenten.”

Dit is een passage uit een uitgebreid interview met Maxeda-CEO Guy Colleau in MIX 2016-8.