Vanaf 1 maart 2017 starten de winkels van Enorm met het inzamelen van gebruikt handgereedschap. De ingezamelde spullen worden overgedragen aan Stichting Gered Gereedschap, die de gereedschappen opknapt en vervolgens verscheept naar projecten in Afrika.

Willie Dekens, directeur van Enorm: "Enorm staat bekend als dé speciaalzaak in hand- en elektrisch gereedschap en overige ijzerwaren. Veel van onze klanten willen het nieuwste-van-het-nieuwste hebben. Een mooie gelegenheid om voortaan hun gebruikte hamers, schroevendraaiers, tangen etcetera bij ons af te geven zodat ze weer een nieuw leven krijgen. Het is mooi om op deze manier invulling te geven aan maatschappelijke verantwoord zakendoen."

Gered Gereedschap is al jaren actief met het inzamelen en opknappen van handgereedschappen. Hierdoor hebben al duizenden vakmensen in Afrika op een voordelige manier goede gereedschappen gekregen. Dekens: "Maar naast de gereedschappen krijgen ze van ervaren docenten ook onderricht in het vak van bouwvakker en kunnen ze daar hun eigen bedrijfjes beginnen. Vakmanschap, inventiviteit en goed gereedschap zijn de basis, zoals dat bij onze ondernemers ook is."