Per 1 mei verlaat directeur Jan van den Ham Formido Bouwmarkten Nederland. Hij wordt opgevolgd door Frits Voorhout.

In een periode waarin Formido-franchisenemers wachten op witte rook omtrent de toekomst van hun formule, maakt Maxeda bekend dat Formido-directeur Jan van den Ham afscheid neemt. Hij wordt opgevolgd door Frits Voorhout. Voorhout kennen we als operations manager van Maxeda - destijds opvolger van Gerard Weber - daarna van D.A. en Profile Tyrecenter en tot voor kort als Operations & Sales Manager bij Intergamma.

Volgens het persbericht van Maxeda gaat Jan van den Ham (63) meer tijd aan zijn priveleven besteden. Maxeda bedankt Van den Ham voor zijn grote inzet en succes. Met name roemen ze zijn betrokken en persoonlijke stijl van leidinggeven. Dat Frits Voorhout Frits een bekende  is van Maxeda - met 6 jaar ervaring als Operationeel Directeur Praxis - ziet het concern als groot voordeel voor de continuiteit van Formido.

In kringen rondom het hoofdkantoor van Formido Bouwmarkten valt te beluisteren dat de wrijving tussen diverse belangen de laatste tijd opliep. Formido-moeder Maxeda is in handen van de Franse durfinvesteerders Ardian en zou stevig inzetten op bezuinigingen en de flinke debiteurenstand van de organisatie. In die discussie was Van den Ham volgens insiders juist pleitbezorger van het belang van de ondernemers. De debiteurenstand was opgelopen om (sommige) ondernemers 'door de crisis heen te trekken' en zo het Formido-netwerk op peil te houden.

Zie de uitspraken die Maxeda-topman Guy Colleau deed in MIX. Over de kortingen, over Maxeda's kostenbesparingen, over het openhouden van 'winkels onder water' en over de mogelijke verkoop van Formido. Op dat laatste vlak is het trouwens opvallend stil.