Klanten van enkele Gamma- en Karwei-winkels kunnen online een product reserveren. Ze hebben vervolgens twee dagen de tijd om het op te pikken. Het gaat om een pilot, die succesvol verloopt. ‘Klanten vinden het fantastisch’, meldt Twinkle.

Twinkle meldt:

Lieke Luttmer, e-commerce directeur bij Intergamma, benadrukte dat Intergamma nog geen vier jaar geleden begon met online verkoop, waar inmiddels tientallen miljoenen euro aan jaaromzet aan te danken zijn. Klanten kunnen online orders thuis laten bezorgen of ophalen in de winkels van de nummer 53 van de Twinkle100.

Actuele winkelvoorraden
Sinds het voorjaar van 2013 - nog voor de opening van de webwinkels - kunnen klanten de actuele winkelvoorraden van Gamma en Karwei online inzien. ‘De consument wil vooral ook kunnen checken of een bepaald product in zijn winkel naar keuze voorradig is, voor hij in de wagen stapt’, zei Gamma’s formuledirecteur Ron Kloos daar eerder over.

Reserveren
Om te voorkomen dat een artikel tijdens de autorit alsnog uitverkocht raakt, kunnen klanten van twintig bouwmarkten het nu reserveren. Daarmee gaan ze – anders dan bij afhaalorders - geen overeenkomst annex betaalverplichting aan; ze rekenen pas af in de winkel als ze het gereserveerde item besluiten mee naar huis te nemen.