Hornbach: € 54 mln in online

Hornbach: € 54 mln in online

Dat zegt hij in het Duitse DIY-Branchenmagazin. In een persconferentie over de jaarcijfers stelde hij overtuigd dat Hornbach helemaal in de spits van de digitale ontwikkelingen marcheert.

Bijna € 54 mln, ten laste van de winst

Volgens hem pakt geen enkele branchegenoot de digitalisering 'zo heftig en met zo veel inspanning' (so vehement und mit so viel Aufwand) op. Vertaal je die inspanning in geld, dan heb je het volgens DIY-Branchenmagazin over € 53,9 mln. "Zo hoog waren de meeruitgaven die de onderneming het afgelopen boekjaar in deze tak van business stak", zegt de Duits vakpers. "Geld dat niet uit een investeringsbudget kwam, maar direct van de winst werd 'abgezweigt'."

Online groeit bovengemiddeld

Hornbach runt inmiddels in vijf andere landen (naast Duitsland) een webshop en ziet die shops bovengemiddeld bijdragen aan de omzetgroei. Maar... hoe goed online ook groeit, de fysieke winkels blijven volgens Albrecht Hornbach de core-business van de onderneming. Nu en in de toekomst.

Concurrentie met Amazon

In vergelijking met Amazon ziet de bestuursvoorzitter voordelen voor Hornbach. "Zij bieden geen klusprojecten aan, evenmin als de discounters. En wij hebben een veel voordeliger mix van logistieke kosten. Want de kosten van bezorging aan huis kost meer dan de consument daar doorgaans voor betaalt. En die kosten vallen weg bij een fysieke winkel."

Volgen via je persoonlijke nieuwsoverzicht

Selecteer de onderwerpen waarvan je via MijnMIX op de hoogte gehouden wilt worden.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee