Dit jaar bracht Varo – uit het Belgische Lier – een volledig nieuw batterijplatform op de markt: Dual Power. Onmiddellijk was het een groot succes in de Belgische retail. Dit najaar wordt het ruime assortiment aangevuld met heel wat nieuwigheden. Een mooi moment om nu ook op de Nederlandse markt sterk in te zetten op Dual Power.

Het concept van Dual Power is vrij simpel. Er zijn twee batterijen, eentje van 20V en eentje van 40V. Ze zijn apart te koop en passen op een ruim assortiment powertools en tuingereedschap. Maar op welk toestel past nu welke accu? Je hebt binnen het aanbod van Dual Power 20V- en 40V-tools. De 20V-accu past op het 20V-gereedschap, de 40V-accu schuif je op de zwaardere 40V-toestellen. Tegelijk kun je de 40V-accu gebruiken op de 20V tools, waardoor je veel langer kunt werken. De technische achtergrond: de 20V-accu heeft een capaciteit van 1500 mAh, die van 40V 2600 mAh op een 40V-toestel, maar 5200 mAh op een 20V-machine.

In België was vanaf de start duidelijk dat Dual Power een succesverhaal is. De consument die gaat voor accu­gereedschap, is op zoek naar een groot gebruiksgemak. Hij houdt zich liever niet bezig met verlengkabels of lawaaierige benzinemotoren die onderhoud vragen. Bij Dual Power vindt de klusser niet alleen zeer gebruiksvriendelijke accutools. Hij hoeft slechts één of twee accu’s aan te schaffen voor een hele range machines en bespaart zich zo heel wat moeite. En geld, wat hem eens te meer overtuigt.

Het is in de dhz-wereld duidelijk dat accugereedschap de toekomst en geen voorbijgaande trend is. De krachtige accu’s van Dual Power zijn in niets meer te vergelijken met de accutoestellen die vroeger op de markt kwamen. Je hoeft echt niet al na een kwartiertje te stoppen met het snoeien van de haag om de batterij op te laden.

Nieuwe tools

Het aanbod van Dual Power wordt steeds groter. Zo werd er dit najaar nog een nieuwe 40V-kettingzaag en een 40V-bladblazer toegevoegd aan het assortiment. Beide nieuwe tuingereedschappen hebben, net als vele andere Dual Power-tools, een borstelloze motor. Hierdoor treedt er bijna geen slijtage op en wordt de levensduur en gebruiksduur aanzienlijk verlengd. Ook is bij dergelijke motors het aantal trillingen drastisch verminderd, waardoor ook aan het gebruikscomfort wordt gedacht. Dual Power staat voor kwaliteit en Varo geeft dan ook drie jaar garantie op de motor.En daar stopt het niet. Volgend jaar worden er nog eens zeven tools toegevoegd. Je kunt dan ook kiezen voor bijvoorbeeld een 20V-nagel- en nietapparaat, een 40V-boorhamer, een haagschaar met groot bereik en twee nieuwe grasmaaiers.

Uitrol in Nederlandse winkels

Dit najaar wordt Dual Power volledig uitgerold bij Nederlandse retailers als Multimate en Hubo. Online wordt de nieuwe acculijn Dual Power nog meer onder de aandacht gebracht bij onder andere Coolblue en bol.com.