Hornbach Best is de eerste plaats op het Europese vasteland waar het Amerikaanse verfmerk Valspar te koop zal zijn. Een nieuwe stap in exclusiviteit van Hornbach?

Hornbach wil zijn klanten graag professionele merken aanbieden, dat is bekend. "Want als het goed is voor de prof, is het goed voor de consument", zeggen ze dan.

Strijden voor profmerken
Directeur Evert de Goede sprak al eerder zijn teleurstelling uit over de koers van merkfabrikanten op dat vlak. Zie Hornbach wil meer profi: “Neem Sikkens. We hebben er jaren voor gestreden en nu we het eindelijk krijgen, staat het overal. Waarbij ik maar aanneem dat de readymix-lak dezelfde is als de professionele. Het liefst hebben we natuurlijk de échte Sikkens.” Over Bosch blauw denkt De Goede hetzelfde. “Wij vinden onszelf een professionele outlet met professionele klanten. Dus laat ons die producten voeren. Ja, de particulier kan het dan inderdaad ook bij ons kopen. Maar dat kan hij op internet toch overal?” Dat Bosch nu overstag gaat, begrijpt hij. “Alleen biedt het ons nu geen onderscheid meer. Iedereen krijgt het, dus kun je wachten op de eerste kortingskrantjes.”

Amerikaans topmerk
En nu komt Hornbach dus met Valspar, een van de toonaangevende verfmerken van Sherwin-Williams, de grootste verfproducent ter wereld.
Hornbach: "Verfliefhebbers kunnen hun hart ophalen, het assortiment van Valspar kent maar liefst 2,2 miljoen kleuren. Naast verf neemt Valspar ook haar geavanceerde kleurscanner technologie mee de oceaan over. Een scanner die het mogelijk maakt kleuren van producten te scannen en verf te produceren in exact dezelfde tint. Exact Colour Matching noemen we dat. Handig als je zoekt naar verf in de kleur van je gordijnen, lievelingstrui of favoriete woonaccessoire. En Valspar is het enige merk in Europa die dit kan."