*/

We zagen het al in Scherpenzeel: KlusWijs ontwikkelde een 'KW Wonen'-concept dat stand-alone kan dienen, maar ook als onderdeel van een KlusWijs-bouwmarkt. Het is ontwikkeld op basis van KlusWijs Home in Apeldoorn. Daarmee geeft de organisatie zijn ondernemers een troef in woninginrichting en gespecialiseerde leveranciers een reden om ook aan KlusWijs te leveren.

KW Wonen is de nieuwe formule van KlusWijs. We pikten hem al op in Scherpenzeel. Hans Hortensius legt uit: "KW Wonen kan zowel ‘standalone’ als in combinatie met een KlusWijs Bouwmarkt worden geëxploiteerd. In dit laatste geval zal de ondernemer ook 2 logo’s op de gevel krijgen, zodat voor de consument duidelijk is dat er sprake is van 2 werelden onder één dak, die duidelijk van elkaar zijn gescheiden. De minimale oppervlakte van een stand-alone KW Wonen vestiging hebben wij vastgesteld op 500 m2."

Een ondernemer met een KW Wonen dient over voldoende vakkennis te beschikken inzake de te voeren assortimenten en dient tevens zorg te dragen voor personeel dat zich volledig toelegt op de verkoop van KW Wonen producten. Zo mag ook een styliste in het team niet ontbreken en dient het personeel een goed interieuradvies te kunnen geven.

Op die manier maakt Hortensius 'KW Wonen' duidelijk wel 'familiair aan KlusWijs', maar géén onderdeel van de bouwmarkt. "Hierdoor voorkomen we mogelijke verwarring bij de consument en maken we het tevens gemakkelijker om leveranciers met zeer gespecialiseerde, of exclusieve assortimenten, aan ons te binden."

Op de bovenverdieping van de KlusWijs-bouwmarkt in Scherpenzeel vond je dus de eerste KW Wonen. "Bij positieve reacties zullen wij ook KlusWijs Extra in Schoonhoven gaan voorzien van een tweede logo op de gevel en zullen wij de KlusWijs Home in Apeldoorn ook ombouwen."