Formido Haren is de eerste die overstapt naar KlusWijs sinds Maxeda de stekker uit Formido besloot te trekken.

Toen Arnold Venema en Joke Berkhoudt hoorden dat Maxeda de stekker uit Formido zou gaan trekken, besloten ze hun heil elders te zoeken.

Venema startte de zaak in 1985. Toen nog in het centrum van Haren als 'Hobbycentrum Haren', zo meldt het Harener Weekblad.

In 2000 verhuisde hij de zaak naar de huidige locatie en stapte Joke Berkhoudt in als compagnon. Sindsdien sierden de namen van PlusKlus, Multimate en Formido de gevel. En na beraad afweging van de alternatieven voor Formido kiezen de twee ondernemers nu dus voor KlusWijs.

De komende tijd staat in het teken van diverse opruimingen en de verbouwing van de bouwmarkt. Bepaalde assortimenten maken plaats voor nieuwe assortimenten van andere leveranciers, waardoor er actuele assortimenten tegen extreem hoge kortingen de winkel uitgaan. De eerste twee weken van januari worden hieraan besteed, al gaat de zaak op 2 januari 2018 al open als KlusWijs Haren.

Hoe ging Maxeda om met Formido's concurrentiebeding in Haren? KlusWijs-directeur Hans Hortensius: "Gezien het feit dat het contract van Haren eindigde per 1 januari 2018, kunnen Arnold en Joke reeds nu al overstappen naar KlusWijs. In goede samenspraak met Maxeda is het concurrentiebeding komen te vervallen."