Bespeak gaat de digitale Vakopleiding Doe-Het-Zelf herontwikkelen.

De bestaande vakopleiding wordt geactualiseerd en afgestemd op de huidige praktijk van de bouwmarkt. Met de opleiding doet de bouwmarktmedewerker uitgebreide kennis op van de producten die in de bouwmarkt worden verkocht en de toepassing daarvan. De nieuwe opleiding zal naar verwachting in september gereed zijn.

De opleiding is primair gericht op bouwmarktmedewerkers maar kan daarnaast ook door ROC’s worden gebruikt. De inhoud is afgestemd op het keuzedeel Bouwmarkt Basis dat onlangs door de Minister van Onderwijs is vastgesteld als certificeerbare eenheid in het mbo- en volwassenenonderwijs. Dit geeft het diploma van de Vakopleiding Doe-het-zelf een belangrijke meerwaarde op de arbeidsmarkt.

SRD
Stichting Retailopleidingen DHZ-branche (SRD) heeft als doel medewerkers in de doe-het-zelfbranche met theoretisch en praktisch onderwijs op te leiden. Om dat te bereiken is de SRD in 2001 gestart met een branchebrede vakopleiding waarin algemene vakkennis wordt aangeboden in de vorm van zelfstudie. Sindsdien starten jaarlijks ruim 1000 bouwmarktmedewerkers met de Vakopleiding Doe-het-zelf. Naast opleiden heeft de SRD ook als taak het afnemen van examens en het afgeven van certificaten, basisdiploma’s en vakdiploma’s.

Foto: (vlnr) Gerrit Jan Oudenes (directeur Bespeak), Wouter Weide (secretaris SRD), Harm Jan Stoter (voorzitter SRD)