In zijn toelichting op Intergamma's jaarcijfers meldde ceo Harm Jan Stoter dat de organisatie tientallen stadswinkels zal openen. Eindelijk.

Eerst moet Operatie Guinness achter de rug zijn, zei Stoter in de Financiële Telegraaf. "Daarna kunnen we verder gaan met investeren in online en in onze winkels."

Gamma experimenteert al met twee Compact-winkels. Beide Gamma Compact-winkels zijn van Goedhart. Van Neerbos (dochter van CRH) is juist de franchisenemer wiens 156 winkels Intergamma middels Operatie Guinness in eigen beheer wil overnemen. Na een structuurwijziging (zie organogrammen Intergamma) krijgt Intergamma dan volledig de eigen hand in die winkels.
En dan kan het het dus wel eens hard gaan met de stadwinkels van Gamma. Van Neerbos is 'de franchisenemeer in de grote steden' en was kennelijk de beperkende factor op de expansie van het compacte winkelformaat.

Concurrent Praxis ziet veel in de stadswinkels, doopte Praxis om de Hoek om naar Praxis City en heeft intussen een stuk of tien Praxis City-winkels.