"Goed om keuzes te maken", vindt DGN-directeur Gertjo Janssen.

Zo reageert hij op de overstap van Multimate Nieuwkoop naar KlusWijs. "Al vinden we het natuurlijk altijd jammer als een ondernemer afscheid neemt." Gertjo Janssen van Multimate- en Hubo-moeder DGN: “Wij hebben een duidelijke koers ingezet waarbij wij Hubo bewust positioneren als een winkel waar naast het bekende basisassortiment DHZ-artikelen veel meer focus komt te liggen op maatwerk, service en advies. Daarmee claimen we een unieke positie in de markt."

"De resultaten van de omgebouwde winkels en het aantal ombouwen dat de komende maanden op de planning staat zijn voor ons het beste bewijs dat we op de goede weg zijn. Natuurlijk vinden we het altijd jammer als een ondernemer afscheid neemt  maar we moeten ook reëel zijn. We bedienen ruim 300 zelfstandige ondernemers met twee formules. Het is onmogelijk dat de strategie bij iedereen aanslaat. We kunnen het niet iedereen naar de zin maken, al doen we natuurlijk daar wel ons stinkende best voor."

"In geval van Nieuwkoop begrijpen wij dat de ondernemer op zoek is naar iets anders dan de strategie waar wij in geloven. Daar hebben we ook uitgebreid met hen over gesproken. Wij wensen Karin en Coen uiteraard veel succes met de volgende stap.”

DGN bouwt momenteel 23 Hubo- en Multimate-winkels om naar het nieuwe Hubo-concept en maakte van de week bekend dat de eerste Formido (Wijhe) de overstap naar Hubo maakt.