Wie zijn gat brandt, moet op de blaren zitten. “We zijn destijds gewoon te snel geweest met de introductie van onze Krachtig Krijtverf. Hoewel we dat razendsnel hebben goedgemaakt, gaat zo’n incident wel ten koste van je goede naam”, zegt Mimi Hus. Met een breed productenpallet is CéPé-
Producten inmiddels weer helemaal terug.

“Inmiddels is onze ‘les couleurs de Mimi, Krachtig Krijt’ een bijzonder goede krijtverf, verkrijgbaar in 24 kleuren, met bijzondere eigenschappen, zoals perfecte vloeiing, vrij lange opentijd, krasvast, goed te reinigen en hechtend op praktisch alle ondergronden, zoals hout, glas, kunststof, steen, enz. Daarmee kan de schilder of consument eenvoudig en snel werken.” Cees is samen met zijn vrouw Mimi net zolang gaan zoeken en experimenteren tot een absoluut topproduct op de markt gebracht kon worden onder de naam van zijn vrouw Mimi, die bovendien een expert is op het gebied van kleuren. Dat komt ook weer tot uiting in de al langer door CéPé-Producten op de markt gebrachte grijstinten.

Ontwikkeling
Regelmatig duikt Mimi het lab in en dat levert soms verrassende producten op, zoals Vlekkeloos (zie foto). “Dat is een watergedragen isoleerprimer die het zogeheten doorbloeden van noesten in hout tegengaat. Ook gaat Vlekkeloos verkleuringen in eikenhout door looizuren tegen.”. Vlekkeloos is door professionals getest en is bovendien na 20 minuten overschilderbaar. “Voor dit lang bestaande probleem biedt dit product eindelijk een prima oplossing.”

Bamboe-olie
Een product waar het duo ook trots op is, is de Bamboe-olie. Een transparante vochtregulerende en watergedragen olie voor buiten en binnen. “Het houdt de vergrijzing van bamboe tegen. Bovendien biedt het bescherming tegen algen en schimmel en wordt het materiaal niet glad. Uitermate geschikt voor tuinmeubilair, vlonders en geveldelen van bamboe”, zegt Cees, die benadrukt dat het ook in huis prima te gebruiken is. “Het is een natuurlijk en reukvrij product.” Bovendien gaat Bamboe-olie het zogenaamde vezelen tegen en zorgt het dat de bamboe, na bijvoorbeeld een regenbui, binnen 10 minuten droog is. “En wie eenmaal met onze Bamboe-olie heeft gewerkt en ook na jaren de kwaliteit ervaart, wil nooit meer anders. Dit geldt ook voor de buitenolie, de CéPé-Molenlijn. Verder geldt voor deze olieproducten, indien nodig na drie of vier jaar zonder het tijdrovende krabben en schuren, even afsoppen en simpel overoliën met een kwast of spuit.”

Workshops
Een positieve ‘erfenis’ van het eerdergenoemde ‘Krijtverf-incident’ is het initiatief dat Mimi en Cees hebben genomen om workshops te geven aan winkeliers en consumenten. Mimi: “Dat begon als service omdat de introductie niet goed was verlopen. We zijn toen naar winkels geweest om te demonstreren wat je allemaal met krijtverf kunt doen. Dat werd zo’n succes dat we daarmee zijn doorgegaan, ook naar consumenten toe. Mensen kunnen dan spullen meenemen die ze willen opvrolijken en daarmee gaan we aan de slag. Samen met Leuke Kreukels bijvoorbeeld, onze craqueleerpasta, waarmee je speelse verouderingseffecten aan hout kunt toevoegen.”
“Bijzonder leuk om te doen,” zegt Mimi. “Je merkt echt dat zo’n workshop werkt. Door zelf enthousiast te zijn, worden winkeliers, personeel en consumenten dat vanzelf ook. En dat biedt kansen voor de winkeliers, die daarmee iets extra’s kunnen doen voor klanten en die klant zo kunnen binden aan zijn of haar winkel.”  

Dealerschap
Het assortiment van CéPé-Producten biedt een brede keuze in binnen- en buitenbeitsen, meubel- en parketlakken, wasoliën en wax-producten. “Stuk voor stuk milieuvriendelijke kwaliteitsproducten. Dat is al sinds de start van CéPé-Producten ons uitgangspunt en – gezien het nog steeds groeiende aantal dealers – wordt dat gewaardeerd”, zegt Cees, die benadrukt dat winkeliers die meer informatie willen over het dealerschap ‘van harte welkom zijn’. “Door CéPé-Producten in de winkel te hebben onderscheid je je in de markt.”

CéPé-Producten levert ook via onderstaande grossiers:
Akzo, Felix van der Putten, Luijten VVZ, Nicolaas, THR, Olijslager, Volders en Van Wijk Tiel.