Praxis opent in oktober vijf winkels. Allereerst op 3 oktober in Stiens en Oudenbosch gevolgd door Praxis winkels in Oosterwolde, Urk en Albrandswaard. Met deze vijf nieuwe winkels staat de teller van Praxis op 171 winkels. Praxis claimt daarmee niet alleen de positie van grootste bouwmarktketen qua aantal m2's, maar ook in aantallen vestigingen.

Afgelopen jaar heeft Praxis al 18 Formido winkels omgebouwd naar een Praxis winkel en in de maand oktober komen daar nog 5 winkels bij in Stiens, Oudenbosch, Oosterwolde, Urk en Albrandswaard. Met de komst van deze vijf winkels staat de teller voor Praxis winkels op 171 en zijn er 23 Formido’s omgeturnd naar Praxis.

Meer Praxis City winkels
Praxis breidt verder uit, ook in het Praxis City Store segment. In Amsterdam zal de 10e Praxis City komen in Osdorp op Tussen Meer. Joost de Beijer, algemeen directeur Praxis: “We zullen begin 2019 de 3e Praxis City in Amsterdam openen. We zien dat het stadsconcept van Praxis City voldoet aan de wens van omwonenden. Vooral even snel iets halen of advies inwinnen bij onze medewerkers van Praxis City helpt onze klanten en maakt de komst van de stadswinkel een schot in de roos. We zijn van plan komende jaren het aantal Praxis City winkels te verdubbelen.”

Ook digitale groei
Deze zomer lanceerde Praxis zijn vernieuwde website www.praxis.nl. Met deze website legt Praxis de focus meer op de beleving van de klant met een verbeterde navigatie en een snellere check-out. Joost de Beijer: “Sinds de live-gang stijgt het aantal bezoekers & het aantal conversies exponentieel. Daarnaast hebben we deze zomer een centraal E-DC opgezet met een externe partner, om vanaf deze locatie alle klanten in Nederland te bereiken. Dit om een nog betere customer journey te bereiken en onze klantenservice te verbeteren. Zo blijven we vernieuwen op alle fronten om onze klanten, onze makers, optimaal te kunnen bedienen.”