Begin september heeft AkzoNobel haar wereldwijde trendonderzoek ColourFutures™ 2019 onthuld, in Nederland onder het verfmerk Flexa. Voor 2019 is de Kleur van het Jaar Spiced Honey.

Het onderzoek wijst uit dat mensen overal ter wereld nieuwe energie, optimisme en zingeving ervaren. Dit vertaalt zich in het interieur naar een ruimte waar we kunnen denken, dromen, liefhebben en handelen. Een ruimte waar alles mogelijk is, oftewel ‘Let the light in’. De honingwarme kleur Spiced Honey heeft een ondertoon van amber en is zeer goed te combineren met andere kleuren. Het is een veelzijdige vriendelijke kleur die je een goed gevoel bezorgt en tegelijk ook een kleur die je oppept en energie geeft. De kleur straalt optimisme uit. 

 

Honingbruin optimisme

Spiced Honey is een honingbruine kleur met een warme en rustgevende uitstraling. Er is gekozen voor honing, omdat het staat voor de vele mooie facetten in het leven. De kleur en substantie is mooi, maar het staat ook voor luxe en huiselijkheid. Het sluit dus perfect aan op het thema van 2019: ‘Let the light in’. Het licht en omringende kleuren hebben effect op de kleur waardoor de kleur nog meer tot zijn recht komt. In totaal zijn er voor 2019 vier kleurpaletten: Think, Dream, Love en Act.  De Kleur van het Jaar en de vier bijbehorende kleurpaletten zijn overal toepasbaar: van woonkamer tot keuken, van studeer- tot kinderkamer en in elke stijl denkbaar. Het wereldwijde kleurpalet ‘Think’ wordt binnen de Nederlandse verfmarkt aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2019 ‘Let the light in’-palet. Dit palet bestaat uit tien zeer goed toepasbare interieurkleuren waaronder Spiced Honey.

 

Kleurentrends 2019 en Pure by Flexa ColorLab

Het gehele Flexa Kleurentrends 2019-palet krijgt uitgebreid de aandacht in de verfspeciaalzaak in de kleurenwand van Pure by Flexa ColorLab®. De Kleur van het Jaar 2019 is live te zien in de vorm van een grote kleurechte staal. In de wand worden verschillende sfeerbeelden getoond die direct laten zien hoe veelzijdig de Kleur van het Jaar is en hoe gemakkelijk te combineren. In de wand zijn de tien kleuren als Flexa Kleurtester aanwezig zodat de consument thuis de kleur kan uitproberen.

 

Tot slot, alle vier de kleurpaletten uit ColourFutures™ 2019 zijn terug te vinden in de Flexa Visualizer App en op Flexa.nl bestelbaar als Flexa Kleurtester. De kleuren zijn als Flexa lakken en muurverven te mengen op de Flexa Mengmachine.

www.flexa.nl