MIX sprak Joost De Beijer en Frits Voorhout begin december. Kort na dit interview maakte Praxis aan het bestuur van de PAB (Praxis Aangesloten Bedrijven = Praxis Franchisenemers) bekend dat ze een aantal Standaard-Ruimte-Plan-winkels gaat aanpassen naar het voorbeeld van Zwolle. Dat schrok sommige ex-Formido’s op: ‘Net omgebouwd van Formido naar Praxis en straks wéér?’

Toen MIX naar de reikwijdte van de nieuwe ombouw-operatie vroeg, meldde Maxeda: “We kunnen bevestigen dat Praxis komende jaren inderdaad een groot deel van haar winkels zal gaan updaten. Praxis Zwolle is een voorloper van waar je aan kan denken met betrekking tot de uitrol. Praxis Utrecht Amsterdamsestraatweg is de volgende winkel die zal worden omgebouwd komende maanden. De uitrol zal starten vanaf 2020 nadat de oud Formido-winkels zijn geïntegreerd in Praxis.”

Een Praxis-franchisenemer en lid van de commissie Praxis Aangesloten Bedrijven (PAB) suste MIX: “Mij hebben ze niet verteld dat het om álle Praxis-winkels gaat. Maar winkels hebben nu eenmaal iedere paar jaar een opfrisbeurt nodig. En iedereen kan zien dat veel eigen Praxis-winkels daar inmiddels wel aan toe zijn.”