Albert Heijn en Hema starten een test met kleine AH-supermarktjes in de Hema-warenhuizen. Ook een idee voor een bouwmarkt-conceptje?

Finanzen schrijft: "Hema probeert al langer te groeien door partnerschappen aan te gaan met andere partijen. Zo werkt de winkelketen in het buitenland ook al samen met derden. Topman Tjeerd Jegen wil dezelfde groeistrategie nu ook in Nederland gaan toepassen. De proef met Albert Heijn ziet hij als een belangrijke en eerste stap hiertoe. Bij Ahold Delhaize-dochter Albert Heijn bestaat eveneens veel enthousiasme. ,,Twee geliefde Nederlandse merken die op één locatie gaan samenwerken'', zo onderstreept supermarkttopvrouw Marit van Egmond. ,,Ik kan niet wachten om later dit jaar deze pilotwinkels te openen.'' De grootgrutter uit Zaandam zet de laatste tijd sowieso steeds meer in op winkels in binnensteden."

Mooie combi. Hema zoekt modellen om de winkelmeters rendabeler te maken en worstelde met de food-afdeling. En Albert Heijn ziet kansen in convenniece-shops in de binnensteden.

Misschien bieden de uitkomsten van deze shop-in-shop-test straks ook een basis voor een compact bouwmarktconcept in de Hema?