Nieuwe realiteit: de afgebrande Karwei in Apeldoorn wordt – na wederopbouw – waarschijnlijk zowat de helft kleiner.

"Het idee van groot-groter-grootst is losgelaten", zegt de bedrijfsleider van de afgebrande Karwei in Apeldoorn in de Stentor.

7.000 -/- 2 x 1.500
De plaatselijke krant meldt: "De nieuwe winkel wordt geen exacte kopie van de zaak die in 2004 open ging. De stijl verschilt, met onder meer een (iets) andere gevel. Maar veel groter is het verschil in oppervlak. De 7.000 vierkante meter die het oude pand telde, is voor Bricorama tegenwoordig geen optie meer. Onder meer het op voorraad houden van zo'n mega-bouwmarkt betaalt zich onvoldoende uit.
De verzekeraar heeft echter als voorwaarde voor het uitkeren van de herbouwwaarde dat er een vergelijkbaar pand terugkeert. Omdat er dus een gebouw van 7.000 vierkante meter moet komen, is besloten twee delen van elk ongeveer 1.500 vierkante meter te gaan verhuren.

Internetverkoop
Filiaalmanager John van Olst van de afgebrande Karwei-vestiging is volgens de Stentor nog niet op de hoogte van de exacte omvang van de nieuwe winkel. Hij herkent wel dat het idee van ‘groot, groter, grootst’ is losgelaten. Dat heeft onder meer te maken met de toegenomen verkoop via internet, weet Van Olst; daardoor is het niet logisch meer om grote voorraden aan te houden. Wat hem betreft maakt de omvang niet veel uit voor de exploitatie van de zaak.