Vorige week schreven nog over het hete hangijzer dat de twee Formido's van Zwanenburg voor Maxeda waren. En deze week werd bekend dat de beide broers hun twee winkels ombouwen naar Hubo.

Daarmee kiest de grootste Formido voor Hubo. Ondernemers Patrick en Maykel Zwanenburg van Formido Bodegraven en Formido Waddinxveen hebben op 12 juli jl. hun handtekening gezet onder een overeenkomst met DGN retail, franchisegever van de formules Hubo, Multimate en Decorette. (Lees hier over het hete hangijzer dat de beide winkels voor Maxeda waren in de transformatie van Formido naar Praxis)

Formido Bodegraven

Met ruim 4.000m2 verkoopvloeroppervlak is de Formido in Bodegraven de grootste Formido van Nederland. Na de ombouw en officiële opening medio november 2019 zal de winkel de grootste Hubo van Nederland zijn. Patrick over de keus voor Hubo: “Nadat bekend werd dat Formido zou stoppen moesten wij nadenken over de volgende stap. Afscheid nemen van Formido én kiezen voor een nieuwe formule is dubbel. Je neemt afscheid van een formule waar je jarenlang met veel plezier en inspanning voor hebt gewerkt, echter biedt het ook nieuwe kansen."

Nadenken over toekomst

"Het geeft energie en dwingt je om na te denken over de toekomst van je bedrijf. Wij zijn op zoek gegaan naar een formule die past bij de manier waarop wij willen ondernemen én de manier waarop we onze klanten willen bedienen. In Hubo vonden wij een formule die past bij onze wensen en behoeftes. Een formule met een duidelijke visie, onderscheidend binnen de doe-het-zelf branche en met een mooie positie in de markt”.

Zelf doen, samen doen of laten doen

Vooral het uitgangspunt ‘je kunt het zelf doen, je kunt het samen doen of je kunt het laten doen’ sprak de broers Zwanenburg aan. “Ook wij zien de variatie in klanten in de bouwmarkt, klanten met verschillende behoeftes en wensen. Wij willen al die klanten kunnen helpen of het nu het meedenken over een klus is, het op maat leveren van producten of montage aan huis, alles”, aldus Maykel Zwanenburg.

Aanwinst voor Hubo

Gertjo Janssen, directeur DGN retail: “We zijn trots op deze nieuwste aanwinst voor onze ‘Hubo familie’ en kijken uit naar de samenwerking met Patrick, Maykel en hun team. Het bevestigt wederom dat wij met onze formule de juiste weg zijn ingeslagen en daarmee een aantrekkelijke formule zijn voor zowel de kleinere als grootste bouwmarkten van Nederland”.

Formido Waddinxveen

De broers Maykel en Patrick Zwanenburg zijn naast eigenaar van Formido Bodegraven ook de eigenaar van Formido Waddinxveen. Maykel: “Dat klopt. Mijn broer Patrick en ik zijn ook eigenaar van de Formido in Waddinxveen. Voor beide vestigingen moesten wij een keuze maken met betrekking tot een nieuwe formule. Beide worden Hubo, een formule waar wij vertrouwen in hebben en met een visie waar wij achterstaan. We kunnen niet wachten tot we beide winkels opnieuw, onder de naam Hubo, kunnen openen”.

Andere Hubo in W'veen stopt

Op dit moment zit er al een Hubo in Waddinxveen, echter betekent dit niet dat daar straks twee Hubo’s te vinden zijn. Patrick en Maykel van Formido’s Bodegraven en Waddinxveen én Jaap Huurman van Hubo Waddinxveen zijn samen tot een mooie oplossing gekomen. “Na uitgebreid gesproken te hebben met Jaap Huurman, ondernemer van de Hubo in Waddinxveen, bleek dat hij andere ideeën heeft met betrekking tot de toekomst van zijn onderneming. Hij gaat zich vanaf medio november met zijn professionele webshop houtopmaatgezaagd.nl en zagerij voor de lokale klant, verder specialiseren in houtverwerking” aldus Paul van Essen, Commercieel Manager DGN retail. Jaap Huurman: “Wij zijn blij dat de naam Hubo in Waddinxveen zal blijven klinken en dat wij ons vanaf medio november kunnen gaan richten op dat waar ons hart echt ligt. Wij stonden daarom open voor een nieuwe Hubo in ons mooie dorp.”

Profijt voor beide partijen

Paul van Essen “Dat ook de tweede Formido van de broers Zwanenburg over gaat op de Hubo formule is geweldig. Wij zijn trots op Jaap Huurman, omdat hij zijn eigen pad kiest, en trots op de samenwerking die we aangaan met ondernemers Maykel en Patrick. Een mooi voorbeeld van ondernemerschap waar alle partijen profijt van hebben.”