Formido is nu definitief gesloten. Dat zie je terug op alle social media. Op MIXonline kun je terugblikken op de operatie die Maxeda doorvoerde om Formido te sluiten.

"Bedankt voor uw vertrouwen de afgelopen 43 klusjaren", zegt de visual.

Het proces van sluiten van Formido was een weg met pieken en dalen. Veel gedoe met franchisenemers. Convenanten. Winkels die wél Praxis mochten worden, maar niet wilden. Winkels die het wél wilden, maar niet mochten of niet kónden. Winkels die bij Formido 'op de lat' stonden en ineens klem kwamen te zitten. Winkeliers die hun heil zochten bij Hubo en KlusWijs. Maar ook veel winkels die graag om gingen naar Praxis. In handen van de franchisenemer, of intussen overgenomen door Praxis zelf.

MIX was er vaak kritisch over en Maxeda deed er meestal geheimzinnig over, kon niets zeggen tijdens het lopende proces. En nu is het voorbij. Hoofdkantoor gesloten. Einde Formido.

Wil je de berichten teruglezen sinds Maxeda's besluit om Formido te staken? Of zien welke aanname MIX desnoods deed over de achterliggende rekensom van Maxeda-CEO Guy Colleau? Check dan deze overzichtspagina met nieuwsberichten over de periode waarin Maxeda besloot met Formido te stoppen en de meeste winkels naar Praxis om te bouwen.