OAF produceert en levert verven, beitsen, coatings, vloeibare dakproducten en lijmen en kitten. Tot voor kort gebeurde dit onder de labels OAF en OAF PRO en sinds kort ook onder het nieuwe label Afinol. “Mooie, innovatieve en duurzame verfproducten met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.”

“Ons bedrijf heeft meer dan 80 jaar ervaring in het ontwikkelen en vervaardigen van een breed assortiment”, zegt Jan ter Veer, bedrijfsleider bij Verffabriek OAF. “Wij richten ons op zowel de dhz- als de profmarkt die we beide bedienen met kwalitatieve producten. En we leveren onder private labels. Dus ja, we staan bij ketens op de plank, maar wel met een ander etiket. Door de compacte bedrijfsstructuur kan ons bedrijf snel leveren, ook bij grotere hoeveelheden. De beste omschrijving voor OAF? No-nonsense.”

Nieuw merk: Afinol
Waar de verffabriek voorheen producten leverde onder OAF en OAF PRO, worden op korte termijn de meeste producten geleverd onder het label Afinol. “Alle producten van OAF en een groot gedeelte van het assortiment van OAF PRO gaan vallen onder dit label met een nieuwe frisse uitstraling. De omzetting naar Afinol wordt stapsgewijs uitgerold, we zijn gestart met Tuinproducten. Naast de nieuwe naam en nieuwe etiketten ontwikkelen we ook nieuwe POS-materialen. Een aantal specifieke producten voor de professionele eindverwerker blijven onder het PRO Label vallen, zoals bijvoorbeeld het Dak & Goot programma en speciale vloer- en metaal-coatings.”

Afinol wordt als decoratieve afwerklijn voornamelijk ingezet voor de bouwmarkten en webshops. OAF PRO wordt ingezet voor industriële afnemers, bouwbedrijven en grossiers in bouw, dak- of verfmaterialen.

“We ontwikkelen ook speciale producten op maat, vaak voor industriële afnemers. Daarbij spelen we niet alleen een rol in technische vraagstukken, maar gaan we ook mee met de laatste trends. Neem bijvoorbeeld onze Nordic beits AQ. Een watergedragen, semi-dekkende beits die een optimale bescherming en eigentijdse uitstraling geeft aan allerlei soorten behandeld en onbehandeld hout, waarbij de kenmerkerkende houtstructuur zichtbaar blijft. Deze is ook leverbaar in een versie voor industriële toepassingen.”

Unieke witte dak-coatings
Het assortiment bitumineuze producten voor daktoepassingen komt voort uit de oorsprong van het bedrijf: OAF heeft meer dan 100 jaar ervaring met asfalt en aanverwante producten. Vorig jaar brachten ze twee witte dak-coatings op de markt: voor op bitumen (OAF PRO Dakcoat Reflex AQ) en EPDM (OAF PRO Dakcoat EPDM) voor platte en licht hellende daken. Het bedrijf uit Olst ontwikkelde dit product zelf, waarbij ze keken naar op de opkomst van witte dakbedekkingen in de VS. Met de eigen R&D-afdeling en met hulp van specialisten werd de innovatieve witte dak-coating ontwikkeld. Ter Veer: “Dit biedt voordelen bij milieubelasting en de onderhoudskosten en biedt een langere levensduur. Bij een zwart, bitumineus dak kunnen de temperaturen oplopen tot 70 graden, waarbij het verschil in temperatuur tussen de dag en nacht enorm is. Daardoor veroudert zo’n dak snel. Door onze witte dak-coating lopen de temperaturen niet meer zo op, met als voordeel een lagere binnentemperatuur en minder veroudering van het dak. En onze coating herstelt oude bitumineuze daken van lekkages, poreusheid en craquelévorming.”

Met een klein, hecht team is Verffabriek OAF een flexibel bedrijf met korte lijnen. “We kunnen ook groot denken door grote volumes aan te bieden. En wanneer een klant een eigen label, kleur of product wil laten ontwikkelen, in kleine of grote volumes, dan kunnen we dat snel regelen. We zijn namelijk ook sterk in private labels. Onze profklanten zitten vooral in houtbewerking, denk daarbij aan meubelmakers of houtbewerkers met dompelbaden of borstelmachines. Daarbij is de prijs van onze producten gunstiger, maar we moeten nog meer werken aan onze naamsbekendheid. Want onze klanten zijn al overtuigd: onze kwaliteit is vergelijkbaar of zelfs beter.”