Anouk Beeren is de nieuwe directeur E-commerce van Intergamma. Zij leidde eerder foodgroothandel Bidfood (v/h DeliXL) door twee digitale transformaties.

Toen Beeren bijna tien jaar geleden werd benaderd voor een baan bij Bidfood, zag ze daar aanvankelijk weinig in, zei ze in het Financieele Dagblad. "Ik dacht: dit is een echte dozenschuiver. Logistiek, vrachtwagens en zo. Maar na gesprekken met de marketing- en algemeen directeur wist ik: als ik het niet doe, ben ik echt gek. Ze wilden dat ik e-commerce binnen en buiten het bedrijf op de kaart zou zetten. Er waren mensen, middelen en een onwijze wil."

Maar er was destijds nog niet zozeer de noodzaak een webwinkel op te zetten. "Groothandels deden nog niets op internet. Toch leefde bij Bidfood het idee dat er een trend gaande was, waar ze iets mee moesten. En waar zou ik anders de kans krijgen om van een bedrijf met ruim 800 miljoen euro omzet een onlinebedrijf te maken?’

Bij Intergamma is Anouk Beeren de opvolgster van Lieke Luttmer die na Intergamma weer terugkeerde naar haar roots bij Nationale Nederlanden.

Check dit artikel uit het FD over Anouk Beerens en de digitale transformatie van Bidfood.