Hornbach mikt nog steeds op 25 vestigingen. Na nummer 15 (Duiven) staan er in ieder geval nog vijf definitief op de planning. Kijk maar eens naar Hornbachs Hitlist.

Dat zijn Apeldoorn, Nijmegen, Almelo, Enschede en Rotterdam Charlois.

Voor Enschede kreeg de bouwmarktketen groen licht van de Raad van State op de dag dat de Hornbach in Duiven zijn deuren opende. En voor Rotterdam Charlois gingen onlangs de seinen op groen, aldus expansiemanager Jacqueline Tijchon. "Daar zijn we héél blij mee. Het is extreem moeilijk om in die regio een goede locatie te krijgen. Maar er zit daar zoveel potentie. Gelukkig zijn wij er in geslaagd en hebben we een akkoord met de metropoolregio aldaar."

Directeur Evert de Goede zei vorig jaar al in MIX dat Nederland nog heel veel potentie heeft voor Hornbach. Maar ze voeren de expansie wel met beleid door. "We hebben in crisistijd goede zaken gedaan qua aankoop van grondstukken. Maar we groeien niet om te groeien. We doen het alleen als we echt goede locaties kunnen krijgen. We hebben er nu 15. Als daar één of twee slechte tussen zitten, kun je het resultaat van een hele regio verbrassen, hè?”