De 15e Hornbach ging gisteren open in Duiven.

Ruim zes jaar na het tekenen van de contracten met de gemeente gingen de deuren van de bouwmarkt open. Het is de grootste van Gelderland, meldt Hornbach trots.

Rendement verbrassen?

In een uitgebreid interview met MIX zei Hornbach-directeur Evert de Goede vorig jaar al dat de keten nog steeds mikt op 25 vestigingen. Die expansie gaat wel met beleid. "We hebben in crisistijd goede zaken gedaan qua aankoop van grondstukken. Maar we groeien niet om te groeien. We doen het alleen als we echt goede locaties kunnen krijgen. We hebben er maar 14 en straks 15. Als daar één of twee slechte tussen zitten, kun je het resultaat van een hele regio verbrassen, hè?”
Nummer vijftien staat nu dus in Duiven. “Deze locatie is super. Dit is het inkoopcentrum van Gelderland. We zitten hier naast Ikea, Loods5, Mediamarkt en Makro. Alle grote namen, plus een Intratuin, Gamma en Praxis."

Minder 'manco's' in schap

We zagen een nieuwe schapmodule waarmee Hornbach in de hoog-roterende categorieën een tussenstap inbouwt tussen de artikelen in het schap en de voorraad in de hoge legplanken in de winkel. "Zo kunnen medewerkers sneller de haken aanvullen, zonder dat ze per se met een heftruck de hoge stellingen in moeten." Daarmee speelt Hornbach in op het probleem van de lege haken waar MIX vorig jaar de vinger op legde. Met die lege haken viel het De Goede alleszins mee bij de inrichting van Hornbach Duiven. "We hebben bewust ook een weekje langer de tijd genomen, maar vrijwel alles wat we ingetekend hebben, is nu ook daadwerkelijk beschikbaar."