Met Forrmido Nijkerk wordt de laatste winkel nu Praxis en is Maxeda's Project-Formido definitief afgerond.

Na enkele weken verbouwen, kunnen klussers in Nijkerk en omgeving vanaf woensdag 26 februari terecht in de vernieuwde Praxis-winkel in Nijkerk, de laatste voormalig Formido die zich aansluit bij de Praxis-familie. Met de ombouw van Nijkerk staat het aantal omgebouwde Formido’s op 44 en is het Formido-project officieel afgerond.

Nog uitgebreider assortiment
Met de ombouw van Formido naar Praxis is er meer ruimte gecreëerd voor de afdelingen verf en vloeren. Daarnaast zijn ook de afdelingen ijzerwaren, gereedschap, sanitair en verlichting sterk uitgebreid. Eigenaar J. Folkers vertelt graag meer over zijn verbouwde winkel: “Onze winkel biedt klanten nu extra keuze op het gebied van raamdecoratie, verlichting, vloeren, bouwmaterialen en ijzerwaren. Het vloeroppervlak van bijna 3.000 m² is gelijk gebleven, maar de winkel is nu efficiënter ingedeeld waardoor we plek hebben gekregen voor een nog uitgebreider assortiment. Nu is er voor iedere klusser, beginnend of gevorderd, nog meer keuze aan doe-het-zelf producten.” 

Veel voeten in aarde gehad
Het Formido-project heeft heel wat voeten in aarde gehad. Stevige discussie tussen franchisegever Maxeda en de Stichting Formido Franchisenemers en discussie tussen franchisenemers onderling. Een aantal winkels koos voor Hubo of KlusWijs, ongeveer de helft werd Praxis. Via de link www.mixonline.nl/tags/formido kun je veel nieuwsberichten rondom dit project teruglezen.

Het begon allemaal met Formido exit en de Rekensom van Guy.