Praxis besloot het huurcontract van de bouwmarkt in Venlo niet te verlengen. Eind van het jaar sluit de winkel zijn deuren. De sluiting houdt verband met de Bauhaus die vorig jaar ter plaatse opende.

Tijdens een rondgang door de nieuwe winkel in Oegstgeest gaf Praxis-directeur Corine Duchenne aan MIX aan de winkel in Venlo te zullen sluiten.

Op de Facebook-pagina van Praxis Venlo meldt de winkel het als volgt:
Namens het Praxis hoofdkantoor delen we het volgende bericht met jullie. Als Praxis zijn we altijd aan het kijken naar kansen en de beste opties voor onze winkels en medewerkers. Zo vinden we mooie locaties voor nieuwe projecten maar zullen we tegelijkertijd ook soms de moeilijke beslissing moeten nemen dat bestaande locaties niet dat resultaat leveren om voor lange termijn bestaansrecht te hebben. Dat is helaas nu het geval bij Praxis Venlo, de allereerste Praxis-winkel in Nederland. We zullen de winkel uiterlijk eind december 2020 sluiten. Tot de sluiting zijn klanten natuurlijk van harte welkom en staat het team Praxis Venlo vol enthousiasme klaar om ze te adviseren en helpen bij hun klus. Ook na de sluiting kunnen klanten bij Praxis terecht. De teams van de omliggende winkels, zoals Praxis Venray en Praxis Roermond, heten klanten van harte welkom.

Alliantie Praxis en Bosrand

De Praxis-winkel in Oegstgeest telt 2.650 m2 vvo en is van het ideale formaat voor de plaatselijke omstandigheden. De winkel daar ligt tussen een aantal andere Praxis-vestigingen in en is het resultaat van een gelegenheids-alliantie tussen Praxis en Tuincentrum Bosrand. De lokatie aan de A4 kreeg namelijk een bestemming die een grootschalige bouwmarkt in combinatie met een tuincentrum mogelijk maakte: ideaal voor een Hornbach of een Bauhaus. Maar samen waren Praxis en Bosrand 'de Duitsers' dus te vlug af.

Gevolgen voor Praxis wisselen

Ook in Enschede gaan de geruchten al langer dat Praxis haar huurcontract niet zal verlengen, nu daar een Hornbach gaat komen. Die beslissing is volgens Duchenne nog niet genomen. En of de sluiting van Venlo automatisch inhoudt dat Praxis ook andere winkels in de buurt van Bauhaus of Hornbach zal sluiten, is niet vanzelfsprekend, aldus de Praxis-directeur. "De gevolgen van zo'n buurman op onze omzet verschillen van locatie tot locatie."